Juli in de Bioscoop!

De Kameleon aan de Ketting

In ontwikkeling
GenreFamiliefilm Rating
Taal Nederlands
Kijkwijzer Release Juli 2021

Afgelopen zomer vonden in het waterrijke Friesland de opnames plaats van de vierde Kameleon-film. Opnieuw geregisseerd door Steven de Jong met Cas Jansen als de kolderiek klagende boerenknecht Gerben en Michiel Kerbosch als de slimme politie-agent Zwart. En met een nieuwe tweeling aan boord van de stoere boot. Uit tientallen tweelingen werden Sens & Imme Gerritsen gekozen om in de huid te kruipen van Hielke en Sietse Klinkhamer.

Dit keer krijgt de tweeling het wel erg zwaar als van rijkswegen wordt besloten dat de Kameleon “aan de ketting” moet. Immers, die prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen; en een jongen met een verstandelijke beperking Nando die beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van… en samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers.

“De Kameleon is als een prachtige maar ook spannende streekroman,” zegt regisseur Steven de Jong. “Alles zit er in! Ontroering, de schoonheid van het landschap maar ook een bloedstollend plot vol onverwachte wendingen. En een heerlijke snelle boot want je denkt toch niet dat de Kameleon zich daadwerkelijk aan de ketting laat leggen! Geen sprake van,” zegt de regisseur die ook dit keer de rol van Heit Klinkhamer op zich zal nemen. Naast de nieuwe tweeling, Cas Jansen, Michiel Kerbosch en Steven de Jong zijn in de film ook Dominique van Vliet, Margreet Blanken, William Spaaij, Vincent Visser, Robin van den Heuvel, Lieke van den Akker, Alfred van den Heuvel, Edo Brunner en Syb van der Ploeg te zien. De film zal volgend jaar zomer in de bioscopen te zien zijn.

In de pers

AD
Leeuwarder Courant
Linda.nl
Nu.nl

Noordhollands Dagblad > Interview Nando Liebregts

De Telegraaf > Nando Liebregts