Salomon het Kollumer Oproer

Rating
Taal Nederlands

Op 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 juli 2019 is het centrum van Kollum volledig omgetoverd naar het revolutionaire jaar 1797. Het Maartensplein is ’s avonds het decor voor een uniek historisch muziek theater spektakel.

Hier beleeft u het Kollumer Oproer: de opstand van de Oranje gezinde Friezen tegen de Franse overheersers, waarbij vele doden en gewonden vielen onder de bevolking. De beide leiders van het oproer, Salomon Levy en Jan Binnes
zijn zonder proces onthoofd. Dit hele gebeuren is in een eigentijds jasje gegoten waarbij theater, muziek en beeld naadloos in elkaar overlopen.

Script

Het script van deze unieke openluchtvoorstelling is geschreven door musical award winnaar Dick van den Heuvel (musical w.g. Annie M.G.Schmidt in 2018). De regie is in handen van Steven de Jong (bekend van o.a. de Hel van 63, de Fûke, en de Kameleon) en zijn rechterhand is regisseuse Atsje Lettinga.

Bij deze openluchtvoorstelling zal ook de Maartenskerk als onderdeel van het historisch centrum van Kollum een belangrijke plek vormen. Destijds werden er 168 Oranje gezinde opstandelingen door de Franse overheersers opgesloten in deze kerk.

Cast

De Cast van de voorstelling bestaat o.a. uit: Syb van der Ploeg, in de hoofdrol als Salomon Levy. En ook: Piter Wilkens als Jan Binnes. Thijs Meester als de heer Keuning, leider van de patriotten, vijand van Salomon en Jan Binnes Carla de Bruine als Djoeke, dochter van Jan Binnes. Johannes Rypma als Abele Reitses, de eerste gearresteerde Oranjeklant, vriend van Djoeke. En vele vrijwilligers als figurant of acteur/actrice.

De artiesten worden muzikaal ondersteund door De Kast en Huub Heeringa.

Bestel tickets

Bestel via deze link de online tickets bij Vanplan.
Wilt u telefonisch tickets bestellen, neem dan contact op via telefoonnummer 0900-4001000 (0,60 ct p/m).

 

Nieuwe singel van Carla de Bruine ft. De Kast

Website