P E R S B E R I C H T

DO BIST MYN LÂN

GRUTTE PIER PROJECT Ft. ELSKE DeWALL en MILAN van WEELDEN

Release 28 oktober 2020

Grutte Pierproject ft. Elske DeWall en Milan van Weelden

Videoclip beschikbaar > zie ook FilmAmbassade.nl

De samenwerking van Musicalacteur Milan van Weelden (Grutte Pier), zangeres/actrice Elske DeWall (Rintsje) en Filmmaker Steven de Jong had een veelbelovende start tijdens de opnames van Grutte Pier de Film I nu zo’n 2 jaar geleden.

Elske DeWall haar acteerdebuut met Milan van Weelden als gedroomde Grutte Pier schreeuwde om een breder vervolg.

Het idee ontstond daarom al snel om  ook een liefdesliedje te maken over hun story in de film. Ronald Schilperoort, de vaste componist van Steven zijn films componeerde in no time ‘Do bist myn lân’ en samen bedachten ze de Friese tekst.

 >De kracht van je identiteit is onlosmakelijk verbonden met de grond waarop je samen leeft< Dat vormde het uitgangspunt voor de ballad Do bist myn lân.

Vinyl hoes | Skriem om my + Do bist myn lân > Dubbele ‘A’-kant

Het Grutte Pierprojekt is een triologie film/serie /musical/event productie over het leven van vrijheidstrijder ‘Grutte Pier’ (1480-1520).

Op de release-dag van deze plaat – 28 Oktober 2020 – is het precies 500 jaar geleden dat Grutte Pier het leven liet (bron: Wikipedia).
Voor Friezen een held die stond voor zijn waarheid en vocht voor onafhankelijkheid en vrijheid.

Quote Milan; “Soms moet je als acteur gewoon in het diepe durven springen. Een titelrol spelen in zo’n groot en bijzonder project en er een nummer voor opnemen met Elske DeWall – en dat allemaal in het Fries – voelde in het begin best intimiderend maar inmiddels geniet ik echt met volle teugen. Ik mag met fantastische mensen werken en we doen allemaal ons uiterste best er iets heel moois van te maken. Ik hoop dat alle kijkers en luisteraars er van genieten. En dat ik na afloop Friesland nog in mag komen ;).”

Quote Steven; “Het Grutte Pierproject is (Friestalig) talent gaan bundelen. We bouwen door (ondanks Corona ellende) aan ons levensproject.
Na ‘Skriem om My’ (Carla DeBruine) is dit nu de tweede plaat, en zeker niet de laatste..

Ook op Vinyl is deze plaat verkrijgbaar in een beperkte oplage. Je moet proberen het talent van je Cast/Crew optimaal benutten vind ik en het is erg fijn om met Elske en Milan deze nieuwe plaat te maken.

De samenwerking met Ronald is er al meer dan 30 jaar en Nico Outhuijse produceert en mixt veelal onze platen. Een ieder voegt iets eigens toe en we hebben tijdens het maakproces veel lol. “Mooie dingen maken met leuke mensen”, is ons credo.

Note voor redactie:
Voor meer info over Do Bist myn lân of Grutte Pierproject neem contact op via: info@stevendejongfilms.nl

Reserveer hier alvast je unieke en exclusieve Vinyl plaat met dubbele A-kant ‘Do bist myn lân’ én ‘Skriem om my’ voor maar € 9,99

(MP3) Grutte Pierproject ft. Elske DeWall en Milan van Weelden | Do bist myn lân