Grutte Pier vertelt het magische verhaal van Friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in die aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn.

Natuurlijk is dit het verhaal van Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, maar ook is dit het verhaal van de slag bij Warms waar in 1345 veel doden vielen en waar de Friese onafhankelijkheid werd bevochten en.. gewonnen. Het is eigenlijk een verhaal van vandaag. Hoe een volk zich nog altijd niet de wet laat voorschijven door heersers uit het westen.

Brochure investeerders

Bekijk hier de brochure speciaal voor investeerders en strijd mee met Grutte Pier.
Ondersteun hiermee het Fries Cultuur erfgoed en wordt mede-eigenaar van een unieke film & serie over het leven van Grutte Pier.

Crowdfunding

Voor het Grutte Pierproject zijn we een vette Crowdfunding actie gestart voor vrienden. Door een keuze te maken draag je bij aan dit meerjarenproject en kunnen we door met de volgende episode.
Open de Flyer Crowdfunding Grutte Pierproject om te kijken welke bijdrage het beste bij je past.

Keuze gemaakt? Mail deze naar INFO@STEVENDEJONGFILMS.NL onder vermelding van CROWDFUNDING GRUTTE PIERPROJECT

Door de ogen van een opgroeiend kind zien we hoe een goed hardwerkend optimistisch mens veranderd in een kwaadaardig monster.

Hoe elke vorm van zonlicht en vrolijkheid kan verdwijnen als het duister van de ziel wordt aangesproken.

Hoe een diepgeworteld verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid een mens ook harteloos en onvoorwaardelijk kan maken.

Preview teaser Grutte Pier

Grutte Pier – Leaver dea as Slaef

(27 Oktober 2022 - sterfdag 502 jaar geleden)
Bekijk project