P E R S B E R I C H T

 

FLEANE YN’ E LOFT

GRUTTE PIER PROJECT Ft. CARLA DeBruine

 

Release 28 oktober 2021

 

Videoclip Fleane yn ‘e Loft

(MP3) Fleane yn ‘e Loft | Grutte Pierproject ft. Carla DeBruine

Genre: Gothic / Symfonische Rock

 

‘Skriem om My’ (nr. 11 in de Friese Top 100) van hetzelfde creatieve team Nico Outhuijse/Steven De Jong en Carla De Bruine schreeuwde om een vervolg.

Voor het ‘Grutte Pierproject’ liet Steven zijn oog vallen op een nummer van Howard Blake (Walking in the air). Hij bewerkte het arrangement en de tekst naar het Friese ‘Fleane yn ’e Loft’. Nico produceerde en mixte het nummer en Carla zong het in op een manier zoals alleen zij dat kan. Het idee werd geboren om een compleet Fries album uit te brengen als de eerste film volgend jaar in release gaat. Grutte Pierproject (GPP) bestaat naast de film uit diverse spin offs.

Grutte Pierproject is een triologie film/serie/musical/muziek/event productie over het leven van vrijheidstrijder ‘Grutte Pier’ (1480-1520) Het is op de releasedatum van deze single – 28 Oktober 2021 – precies 501 jaar geleden dat Pier overleed in Sneek en werd begraven onder de Martinikerk aldaar. Fleane yn ’e Loft gaat over de vriendschap en liefde tussen mensen, jong en oud met eenzelfde gevoel voor vrijheid en onafhankelijkheid – “Ik hâld dy stevich fêst, wy sweve oer it strân, sa fry, Ik hingje tsjin dy oan, it jout my djippe rêst”-.

Quote Steven; “Het Grutte Pierproject krijgt steeds meer vorm. Precies over een jaar (28 Oktober 2022) gaat de eerste Grutte Pier-film in Première. Ook brengen we dan een muziekalbum uit onder de naam ‘Grutte Pierproject’ (GPP). Een filmisch theatraal Live-concert zal het album ondersteunen in het voorjaar van 2023. Na ‘Do Bist myn Lân’ en ‘Skriem om My’ is dit alweer de derde plaat. De Symphonische Rock/Gothic sound waar ik zelf erg van hou is perfect voor dit epische drama en zal ook terug te vinden zijn in de filmscore van de film.”

Vanaf nu kunnen er al kaarten gereserveerd worden á € 18,50 voor het Film première-weekend op 28/29/30 Oktober 2022 in Sneek via info@filmambassade.nl.

De eerste 100 aanmeldingen krijgen een kadootje en worden beloond met een exclusieve vinylsingle van ‘Skriem om My’/’Do Bist myn Lân’.

Note voor redactie:
Voor meer info over Fleane yn ’e Loft of Grutte Pierproject neem contact op via: info@stevendejongfilms.nl of app 06-223 99 664

 

Grutte Pier – Leaver dea as Slaef

(27 Oktober 2022 - sterfdag 502 jaar geleden)
Bekijk project