P E R S B E R I C H T

10 oktober 2022

 

Friese artiesten bundelen krachten voor muziekalbum Grutte Pier

Albumpresentatie met Steven de Jong en Carla DeBruine, 15 oktober, Cultureel Centrum De Skâns Gorredijk, 20:15 uur

 

Op zaterdag 15 oktober vindt in Cultureel Centrum De Skâns Gorredijk de albumpresentatie plaats van Grutte Pier waarbij zangeres en castlid Carla deBruine een aantal nummers van het album ten gehore zal brengen en regisseur Steven de Jong een filmcollege geeft over Grutte Pier waarna de film ook te zien zal zijn. Grutte Pier vertelt het verhaal van de Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, de legendarische krijger die uitgroeide tot een belangrijk historisch figuur voor Friesland. De muziek van Grutte Pier is vanaf 15 oktober te beluisteren op Spotify en YouTube. Vanaf 27 oktober is Grutte Pier in de bioscopen te zien.

 

Het album bestaat uit tien nieuwe Friese liedjes die alles te maken hebben met het verhaal van Grutte Pier. Ook de titelsong van de film Do bist mijn lân gezongen door Elske DeWall en Milan van Weelden maakt deel uit van het album. De muziek is geschreven door regisseur van de film, Steven en Jong en geproduceerd door de drummer van De Kast, Nico Outhuijse. De componist is Ronald Schilperoort (De schippers van de Kameleon, Toscaanse Bruiloft). Het muzikale plaatje is compleet gemaakt met medewerking van Hubert Heeringa (Beste Zangers Band) die tevens ook een nazaat is van Grutte Pier.

Regisseur Steven de Jong: “Mijn agenda was in coronatijd vrij leeg, dus besloot ik samen met Ronald Schilperoort en Nico Outhuijse liedjes te gaan schrijven voor de film. Er kwamen steeds meer muzikanten bij en binnen no-time hadden we een paar nummers en covers gemaakt. Een muziekalbum kon dan ook niet uitblijven!”

 

Over de film

De hoofdrol van Grutte Pier wordt vertolkt door Milan van Weelden (bekend van musicals zoals Billy Elliot en Macbeth), die zich speciaal voor Grutte Pier het Fries eigen gemaakt heeft. Zangeres Elske DeWall (countrygroup The BlueBirds, The Passion) maakt haar speelfilmdebuut en Bram van der Vlugt is te zien in zijn laatste filmrol. Naast hen zien we onder meer Carla DeBruine, Syb van der Ploeg (leadzanger van De Kast), Jan Arendz (Kameleon) en Cas Jansen (GTST, De 12 van Oldenheim).

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

Beeldmateriaal kun je hier downloaden.

Informatie en beeldmateriaal is ook te vinden op www.filmdepot.nl

 

Een screenerlink is op aanvraag beschikbaar.
Het bijwonen van de albumpresentatie kan worden aangevraagd via inge@triplepentertainment.nl

 

Voor meer informatie en interviewverzoeken:

Triple P Entertainment | Inge de Bruijn en Pauline Verhoeven | T: 035 698 2106 | M: 06 41 91 23 57

E: inge@triplepentertainment.nl en pauline@triplepentertainment.nl

www.triplepentertainment.nl | Facebook | Instagram | LinkedIn

 

Grutte Pier – Leaver dea as Slaef

(27 Oktober 2022 - sterfdag 502 jaar geleden)
Bekijk project