De Friese Bioscopen slaan handen ineen voor De Friese Bioscoop 11 Daagse. De bioscopen in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten organiseren voor de eerste keer een Friese Bioscoop 11 Daagse. Nog niet eerder hebben de Friese bioscopen op deze manier met elkaar samengewerkt.

Tijdens de 11daagse, van 11 tot en met 21 september 2015, betalen bezoekers slechts € 11,- voor twee bioscooptickets bij elke voorstelling. Daarnaast  is er een speciaal Fries filmprogramma samengesteld waar oude Friese films, waaronder veel (StevenDejong films) nogmaals op het witte doek schitteren.

Dagelijks wordt er een andere Friese titel vertoond. Tickets voor deze speciale Friese films kosten € 3,- per persoon of € 5,50 voor twee personen. Ook wordt er een speciaal eerbetoon gegeven aan Rense Westra, de Friese acteur die eerder dit jaar op 2 maart overleed.  Rense Westra  is onder andere te zien in De Fûke, De Schippers van de Kameleon, De Gouden Swipe en Snuf de Hond. Met deze speciale programmering hopen de bioscopen ook een ouder publiek aan te boren dat nu minder vaak naar de bioscoop gaat.

De Friese Bioscoop 11 Daagse is een initiatief van Tivoli Leeuwarden, Cinema Leeuwarden, De Bios Heerenveen, De Bios Drachten en CineSneek. Kijk voor het programma op de sites van één van deze bioscopen.