Voor een unieke serie over het leven van de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier zijn Omrop Fryslân en Steven de Jong Films op zoek naar een beer van een vent met acteerervaring.

Ben jij Grutte Pier, geef je dan op via www.gruttepier.tv

Voor meer info over Grutte Pier en over het project ga naar www.gruttepier.tv (voor NL klik hier en voor ENG hier).

Teaser

Klik hier voor de link naar de teaser

PERSBERICHT

12 september 2018

 

Gezocht: dé Grutte Pier!

SPIN OFF FLORIS (PAUL VERHOEVEN 1969) IN DE MAAK

Woont Grutte Pier in Fryslân, Noord-Holland of toch in Zweden? Omrop Fryslân en Steven de Jong Films zijn op zoek naar een hoofdrolspeler voor een unieke serie over het leven van Pier Gerlofs Donia, beter bekend als Grutte Pier. De hoofdrolspeler moet dus ook niet zomaar iemand zijn, er wordt gezocht naar een flinke kerel met acteerervaring.

De zoektocht naar misschien wel de meest legendarische Fries, Grutte Pier, wordt in gang gezet in binnen- en buitenland. En dat is niet zonder reden, zo zegt regisseur Steven de Jong: “We zoeken naar een beer van een kerel die ook nog kan acteren en die zijn er niet zovel. Daarom zoeken we ook buiten Fryslân.” Er wordt gezocht naar een grote fysiek sterke kerel van minimaal 1.90 m lang die tussen de 30 en 45 jaar is.

Aanleiding voor de zoektocht is de serie die Steven de Jong in samenwerking met Omrop Fryslân zal maken, verspreid over een periode van acht jaar. De serie zal dan ook te zien zijn bij Omrop Fryslân. In de serie wordt in acht episodes het levensverhaal van de Friese vrijheidsstrijder verteld. Grutte Pier leefde tussen 1480 en 1520 en was boer in Kimswerd. In die tijd speelde er een grote burgeroorlog en Pier zijn vrouw en kinderen werden vermoord. In de acht episodes over de laatste acht jaar van zijn leven kijken we terug waarom Grutte Pier, Grutte Pier is geworden.

Mannen die voldoen aan de eisen van Grutte Pier kunnen zich opgeven via: www.gruttepier.tv. Opgeven kan tot 15 oktober.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

 

 

 

 

Grutte Pier – Leaver dea as Slaef

(Oktober 2020 - sterfdag 500 jaar geleden)
Bekijk project